Články / Aktuality Dnes je 1. 9. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Setkání delegátů jezuitských komunikací

Úterý, 27.10.2020
Řím. Ve dnech 12. až 16. října se uskutečnilo online setkání delegátů jezuitských komunikací ze všech konferencí řádu.


Od Washingtonu po Nairobi, od Manily po Limu, od Bruselu po Nové Dillí byli všichni spojeni s Římem při výroční konferenci delegátů pro oblast komunikace ze všech jezuitských konferencí. Letošní setkání se konalo online s účastníky z různých kontinentů, se specifickými výzvami a společnými cíli, kterých je třeba dosáhnout. Cílem tohoto setkání bylo posílit spolupráci při zvyšování účinnosti komunikace.

Diskutovaná témata zahrnovala nadcházející Ignaciánský rok, rovněž důležitost podpory povolání, kterou je třeba aktualizovat a rozvíjet. Rámec pro tyto plány vytvářely univerzální apoštolské preference.

Ignaciánský rok může významně sjednocovat různé úřady, které budou spolupracovat na zviditelnění Tovaryšstva Ježíšova a přinášet poselství naděje v obtížném kontextu, kterým je současná pandemie. Tato zdravotní krize se stala podnětem pro hledání nových modelů, strategií a iniciativ, jako je možnost návštěvy míst spojených se životem svatého Ignáce v digitálním formátu a použití různých historických odkazů, které mohou diváky zaujmout a pomoci jim přemýšlet o událostech Ignácova života.

Byl zdůrazněn význam investování energie do podpory povolání. Je třeba oživit kulturu povolání, která je poutavá a inkluzivní, založená na hluboké tradici ignaciánské spirituality, která se vyznačuje nasloucháním a rozlišováním. V centru pozornosti byla také potřeba hlubšího porozumění mladým lidem: jejich dynamice a tomu, jak k nim přistupovat vstřícně a iniciativně. Je nutné umět efektivně používat jazyk k oslovení mládeže, zejména prostřednictvím sociálních médií, což je oblast, v níž je nutné být přítomní a aktivní.

Sdílení materiálů se ukázalo jako rozhodující pro podporu bohatého a rozmanitého komunikačního výstupu. Videoprojekty, zahájené kurií, se zajímavými životními příběhy jezuitů ze všech koutů světa nebo jejich děl, které představují úsilí zprostředkovávat evangelní nauku, lze úspěšně replikovat v lokálním kontextu všech jezuitských konferencí.

Univerzální apoštolské preference lze lépe uvádět do života podle reality, která se ukazuje, a to prostřednictvím zkušeností jezuitů a jejich spolupracovníků, kteří ve své práci a poslání tyto preference žijí.


Zdroj/Foto: Světové Tovaryšstvo.

8

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
17.6.2022 Jaký je význam a poslání časopisů Tovaryšstva Ježíšova?
15.6.2022 Papež hovoří se zástupci jezuitských časopisů
23.7.2021 Deset let digitálního projektu, který nabízí modlitbu
24.2.2021 Akademická farnost v Toruni
2.12.2020 Film o salvadorských mučednících



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za trpící Zemi
Modleme se, aby každý z nás věnoval pozornost bolestnému volání Země a obětí přírodních katastrof a klimatických změn a abychom se osobně nasazovali v péči o svět, který obýváme.

Národní úmysl
Za novomanžele
Modleme se, aby ti, kdo vstupují do manželství, vytrvali v lásce, věrnosti a vzájemné velkorysosti.

více »

Nejbližší akce

Pomník v Bratronicích připomene kněze Adolfa Kajpra


Víkend pro zájemce o jezuitský řád


více »

Nejbližší duchovní akce

Duchovní obnova pro seniory


Duchovní cvičení pro trvalé jáhny a jejich manželky


Duchovní pobyt pro seniory


Duchovní obnova


více »

Kalendárium

Formula instituti potvrzena Pavlem III.

Památka sv. Melichara Grodeckého


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil