Spolupracovníci a přátelé školy Nativity spolu povečeřeli

17.1.2016 

Děčín. Každoroční povánoční setkání přátel a spolupracovníků křesťanské základní školy Nativity se v pátek 15. ledna 2016 konalo v děčínském areálu Palme.


V klenutém prostoru školní jídelny v bývalém hotelu Palme se sešli na pozvání jezuitů na večeři spolupracovníci a přátelé školy Nativity se svými rodinami. Řád reprezentoval provinciál P. Josef Stuchlý a prezident školy František Hylmar. Setkání každoročně poskytuje příležitost k přátelskému posezení lidí, kteří se přímo či nepřímo podílejí na velkém Božím díle, jímž škola Nativity a s ní související aktivity jezuitů i jejich spolupracovníků na Děčínsku bezesporu jsou. Za svými známými se přišli podívat někteří z první generace učitelů.

Na přípravě pohoštění a na obsluze se s nadšením podíleli současní studenti a mezi dětmi, které si hrály v tělocvičně, se určitě najdou budoucí žáci. Příležitost byla i k vážnějším rozhovorům o radostech a starostech učitelů a žáků nebo o plánech do budoucna či o možnosti konkrétní pomoci škole. Například na příští školní rok škola bude potřebovat učitele matematiky, fyziky, přírodopisu a chemie. Zpřesňují se také představy o možném rozšíření školy na dvě paralelní třídy a o výstavbě a provozu nového školního kampusu.


Fotografie ze setkání si můžete prohlédnout ZDE.
Foto: Tomáš Novák

Redakce Jesuit.cz

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.