V děčínském zámku vystoupily pěvecké sbory jezuitských škol

11.4.2017 

Děčín. V pondělí 10. dubna vystoupil v děčínském zámku pěvecký sbor jezuitského gymnázia v Bruselu společně s pěveckým sborem gymnázia v Děčíně a sborem tamní jezuitské základní školy Nativity, která se podílela na organizaci slavnostního večera.


Pěvecký sbor Berchmans Jeugdkoor jezuitského gymnázia Sint-Jan Berchmanscollege v Bruselu tvoří sedmdesát tři žáků ve věku dvanáct až patnáct let. Mladé zpěváky řídí dirigent Sergio Agreda De Ro původem z Bolívie. Do Děčína sbor zavítal v rámci své týdenní cesty do Německa a České republiky. Spolu s belgickými hosty v děčínském zámku v pondělí večer zpíval také pěvecký sbor Gymnázia Děčín a malý sbor žáků jezuitské Křesťanské základní školy Nativity.

Mladí zpěváci připravili naplněnému sálu příjemný večer melodií klasických i moderních, a to v několika jazycích. Závěrečné dvě písně zazpívaly všechny sbory společně v češtině. Po skončení koncertu si žáky z Belgie rozebraly děčínské rodiny k přenocování v jejich domovech. Za organizaci a přípravu koncertu a celého pobytu belgických hostů patří velké poděkování ředitelce školy Nativity Jindřišce Vopatové, vedoucím sboru děčínského gymnázia Lence Holubové a Markétě Bednářové, učitelům školy Nativity, pracovníkům děčínského zámku a jezuitské komunitě v Děčíně.


František Hylmar

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.