Členové Společenství křesťanského života v Liverpoolu prožili den ztišení

27.8.2019 

Tremeirchion. Společenství křesťanského života je síť laiků, kteří se scházejí v malých skupinách, aby porozuměli ignaciánské spiritualitě a praktikovali ji v každodenním životě. Jedním z pravidel je účastnit se každoročně duchovní obnovy. Skupina svatého Františka Xaverského z Liverpoolu takto duchovně čerpá v srpnu.


Několik osob, které se pravidelně scházejí jako Společenství křesťanského života se jménem svatého Františka Xaverského, bylo nedávno přivítáno v St. Beuno's v Tremeirchionu na duchovní obnovu. Všichni se shromáždili k obědu, který proběhl v tichosti, a pak jim přibližoval P. Alan Harrison SJ pomocí meditativní prezentace útěchy a neútěchy, jak o nich pojednává svatý Ignác. Obrazem podložená přednáška nabídla inspirující myšlenky, které měly každému pomoci přehodnotit budoucí angažovanost v tomto společenství a způsob, jak ji lépe naplnit ignaciánským duchem. Prezentace otce Alana všem připomněla, že náš vztah s Bohem skrze Ježíše může přinést sílu a jistotu tam, kde existuje strach a úzkost.

"Bylo to užitečné setkání a povzbuzení každého z nás, abychom i nadále vyjadřovali svou křesťanskou víru v každodenním životě," komentoval Debbie Reynolds, pastorační asistent v kostele svatého Františka Xaverského.

Geraldine se vyjádřila: „Mě toto téma povzbudilo k vytrvalé důvěře v Boží dobrotu, k uvědomění si neustálého Božího zájmu o naše štěstí a k touze žít život naplno!“

Odpoledne bylo zakončeno obnovením závazků ke Společenství křesťanského života a sdílením podnětných obrazů a myšlenek nad přednáškou P. Harrisona. Vedly je v tom pasáže z Písma, zejména verš z 56. žalmu: „Ty sám si zapiš mou bídu, vpiš mé slzy do svého záznamu, mé trampoty do svého svitku!“

Skupina zůstala na pozdně odpolední mši svatou a pak odcestovala zpět do Liverpoolu. Všichni jsou velmi vděční vůči St. Beuno's za jejich přivítání, velkou pohostinnost a velkorysost s nadějí, že se na tomto místě opět někdy setkají.


Zdroj/Foto: Jezuité v Británii.

Alena Rousová

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.