Na Filipínách byla zavražděna jezuitská dobrovolnice

28.8.2019 

Mindanao. Ostrov Mindanao se stal 23. srpna svědkem loupežného přepadení domu, kde bydlely dvě členky jezuitské dobrovolnické služby. Čtyřiadvacetiletá učitelka Genifer Buckly byla zavražděna, třicetiletá právnička Ann Gatdula s těžkými poraněními převezena do nemocnice.


Obě dobrovolnice se zapojily do této mise jako učitelky chudých dětí a mládeže. Genifer Buckly absolvovala učitelský obor na jezuitské univerzitě a rozhodla se věnovat rok života službě v rámci Jezuitského volontariátu na Filipínách.

Násilník vnikl do domu, kde obě ženy byly. Chytily ho, když jim odcizoval věci. Začal je bodat nožem a pokusil se utéci. Byl identifikován dalšími svědky a zadržen policií. Policie doufá, že až se Gatdula zotaví z traumatu, bude schopna pachatele identifikovat.

Jde o první drama toho druhu za čtyřicet let působení Jezuitské dobrovolnické služby na Filipínách. Předsedkyně organizace Rowena Cabungcal Guce vyjádřila zármutek nad touto tragédií a zároveň naději, že duch volontariátu a služby nadále přetrvá.


Zdroj: RaVat. Inquirer.net.
Foto: RaVat.

Alena Rousová

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.