Benefiční koncert na Svatém Hostýně

6.9.2022 

Svatý Hostýn. V sobotu 10. září od 18 hodin se v bazilice na Svatém Hostýně uskuteční benefiční koncert. Jeho výtěžek podpoří investice do dopravní obslužnosti a parkování na poutním místě. Pořadatelem je Matice svatohostýnská, záštitu převzali Arcibiskupství olomoucké a pražský arcibiskup Jan Graubner.


Při programu vystoupí Marian Jurečka a Porta Benefica, kteří zahrají díla od baroka až po současnost v unikátním nástrojovém obsazení. Uslyšíte skladby, které zahraje mezinárodně uznávaný houslista Pavel Šporcl. Koncert obohatí skupina mladých talentovaných hudebníků RB:ORCH & Radek Blahuš. Benefici bude moderovat P. Marián Pospěcha.

Koncert bude možno sledovat živě na TV Noe nebo přímo na Svatém Hostýně, kde se předpokládá, že se všichni zájemci nevejdou do baziliky. Některé prostory budou ozvučeny s využitím audiovizuální techniky. Zvláštní veřejná doprava (mimo pravidelnou autobusovou linku podle jízdního řádu) zajišťována nebude. Bude však volný výjezd aut bez povolení až na Hostýn, kde bude zajištěno parkování.


Zdroj: Arcibiskupství olomoucké. Svatý Hostýn.
Foto: Archiv.

Alena Rousová

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.