Nové kurzy v cyklu Večerní studium spirituality

19.2.2023 

Olomouc. V rámci celoživotního vzdělávání nabízí Katedra pastorální a spirituální teologie Cyrilometodějské teologické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Centrem Aletti nové kurzy v cyklu přednášek Večerní studium spirituality. Přednášky budou probíhat každé úterý večer od 7. března do 9. května 2023 v aule teologické fakulty, Univerzitní 22.


Kurz je otevřený pro všechny zájemce. Absolvování předchozích kurzů není podmínkou. Přihlášku je třeba podat do 20. února 2023. Kurz je určen široké veřejnosti, pomáhá prohlubovat zkušenost osobního duchovního života a dává podněty pro jeho zrání. Přednášky budou uskutečněny prezenční formou.

Sestra Luisa Karczubová bude hovořit o svobodě v lidských vztazích, důvěrnosti v hledání Boha, otevřenosti vůči jistotě Písma (17.35–18.20), P. Michal Altrichter SJ bude pokračovat v analýze a aplikaci pojmů svoboda, osobní setkání, život s Bohem, manipulace, milost, modlitba, důvěra, rozlišování v teologii (18.30–19.15) a P. Pavel Ambros SJ bude hovořit o dalších tématech spirituality křesťanského Východu: dialogický charakter vztahu s Bohem Otcem, výstup k Bohu skrze Syna v milosti Ducha Svatého a podíl člověka v procesu zbožštění (19.20–20.05).

Podrobné informace a možnost se přihlásit naleznete ZDE.
Plakát je ZDE.


Foto: Teologická fakulta Olomouc.

Pavel Ambros

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.