Kurz Samuel pomáhá v prohloubení vztahu s Bohem

1.6.2023 

Olomouc. V příštím školním roce se v olomoucké arcidiecézi otvírá již počtvrté Kurz Samuel. Cílem kurzu je pomoci mladým lidem v prohloubení vztahu s Bohem a v rozlišování jejich životního povolání.


Úlohou týmu kněží a řeholních sester je vstupovat s členy kurzu do Boží přítomnosti, aby mohli ve světle Božího slova, ve sdílení, přednáškách, v modlitbě a adoraci rozpoznávat Boží hlas. Kurz má napomáhat při každodenním rozjímání nad Božím slovem a uvádět do správného duchovního rozlišování.

Kurz je určen mladým svobodným lidem od devatenácti do třiceti let, kteří upřímně a opravdově hledají svoje životní povolání a poslání. Kurz trvá jeden rok a zahrnuje devět setkání od října do června, která probíhají jedenkrát měsíčně v neděli od 15 do 18.30 hodin. Místem setkání je farní dům u katedrály svatého Václava v Olomouci. Součástí kurzu je také jednodenní pěší pouť a exercicie. Po přihlášení (do 24. září 2023) a zaslání motivačního dopisu proběhne přijímací pohovor. Kurz je bezplatný. Účastníci hradí pouze náklady spojené s exerciciemi na konci kurzu. Důležitou podmínkou pro přijetí je ochota zúčastnit se kurzu v celém jeho rozsahu, tedy absolvovat všechna setkání.

Kurz vede tým kněží a řeholních sester: sr. Olga Zelená SSJ, sr. Dagmar Trojanová SMFO, P. Jan Regner SJ. Více informací a přihlášky na mailu: samuel.olomouc(zavináč)gmail.com.

Plakát je ZDE.


Foto: Alena Rousová.

Alena Rousová

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.