Otec generál Arturo Sosa SJ v Chicagu

22.4.2024 

Chicago. Značnou část měsíce dubna strávil P. generál Arturo Sosa ve středozápadní provincii Spojených států amerických na sérii setkání a rozhovorů s muži a ženami, kteří se podílejí na poslání Tovaryšstva.


Svoji návštěvu zahájil v kampusu Loyola University v Chicagu ve státě Illinois. Tam strávil několik dní setkáními s provinciály Jezuitské konference Kanady a Spojených států a také se shromážděnými prezidenty všech dvaceti sedmi jezuitských kolejí a univerzit ve Spojených státech. S provinciály hovořil o záležitostech týkajících se formace jezuitů, a to jak v rámci Konference Kanady a Spojených států, tak celosvětově, a také se zabýval potřebou transparentnosti financí a lidských zdrojů v rámci této konference. Provinciálové se těšili na rozhovor s otcem generálem o záležitostech týkajících se správy provincie, včetně role sociů, provinčních rádců a rádce představeného provincie.

Podobně i rozhovor s prezidenty této jezuitské konference byl zaměřen na transparentnost a spolupráci mezi institucemi. Není náhodou, že tytéž otázky byly ústředními tématy dokumentu P. generála s názvem De Statu Societatis vydaného koncem roku 2023.


Zdroj/Foto: jesuits.global.

Alena Rousová

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.