Již sedmý ročník Svatojánské poutě se blíží

7.5.2014 

Praha. Blíží se již sedmý ročník Svatojánské poutě, který se bude konat v sobotu 17. května 2014 v kostelech sv. Jana Nepomuckého na Skalce a sv. Ignáce na Karlově náměstí, a také v nedaleké jezuitské zahradě.


Skupina přátel z duchovní správy při kostele sv. Ignáce a z Německé farnosti u kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce pořádá tuto akci letos v komornějším duchu, než jak tomu bylo v uplynulých letech. Zaměřuje se zejména na rodiny.

Pouť zahájí česko-německá bohoslužba v kostele sv. Jana Nepomuckého na Skalce v 11 hodin. Tento chrám bude možné navštívit kdykoli během dne od 10 do 15 hodin. Historik Stanislav Futera pak nabídne v 12.30 hodin komentovanou prohlídku.

Na to navážou v 13.30 v jezuitské zahradě soutěže a výtvarné dílny pro děti a v 15 hodin v kostele sv. Ignáce koncert souborů zobcových fléten Vivat flauto a hostů ze souboru Tikari flutes. V jezuitské zahradě pak divadlo Matky Vackové nachystalo dvě představení. Ve 14 hodin se děti mohou těšit na pohádku O Šípkové Růžence a v 16 hodin na divadelní představení Sůl nad zlato.


Více ZDE

Redakce Jesuit.cz

Copyright © 2003-2024 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova. Všechna práva vyhrazena. provincie.boh@jesuit.cz.