Články / Aktuality Dnes je 26. 10. 2024  
      English  RSS 
Aktuality
Články
Rozhovory
Názory
V médiích
Nové knihy
Dokumenty

Kdo jsme
Aktivity
Domy, kontakty
Akce

Jezuitou dnes

Kalendárium
Galerie
Online rozhovory
Humor
Kniha návštěv
Podpořte nás
Odkazy




Aktuality

         A     A     A

Třetí probace v Egyptě

Středa, 16.10.2024
Egypt. Formace jezuitů ve třetí probaci v rámci Jezuitské konference evropských provinciálů obvykle probíhá v libanonské Bikfaye. Vzhledem k bezpečnostní situaci v Libanonu letos začala v Egyptě. Program je přizpůsoben jak z hlediska umístění, tak podoby. Pět účastníků z Polska, Nigérie a Tanzanie zahájilo svou „školu srdce“ 16. září na Collège de la Sainte Famille v Káhiře pod vedením Dany Younese SJ.


První osobní setkání bude trvat měsíc. Druhým budou třicetidenní exercicie v únoru a závěrečné se uskuteční v červnu. Jezuité mají naději, že poslední dvě se uskuteční podle plánu v Libanonu, pokud to situace v zemi dovolí. Mezitím budou mít účastníci své apoštolské experimenty, online setkání a workshopy v různých zemích.

Představení účastníků:

Jmenuji se Eziokwubundu Amadi. Můžete mi říkat Eziokwu, pokud nemáte trpělivost vyslovovat mé dlouhé jméno. Jsem Nigerijec. Od svého kněžského svěcení v roce 2020 jsem působil převážně v jezuitském noviciátu jako asistent novicmistra. V současné době sloužím jako socius v severozápadní africké provincii.

Jmenuji se Krystian Mółka, jsem z jihopolské provincie. Do Tovaryšstva Ježíšova jsem vstoupil v roce 2007 a poslední čtyři roky jsem měl na starosti podporu nových povolání.

Jmenuji se Artur Wyzina, jsem z velkopolské mazovské provincie. Vysvěcen jsem byl v roce 2013. Studoval jsem v Krakově, Varšavě a Římě. Posledních osm let jsem působil v jezuitském školním komplexu v Gdyni.

Jmenuji se Evarist Shigi. Jsem z východní africké provincie. Do Tovaryšstva jsem vstoupil v roce 2006 a několik posledních let sloužím v ekonomickém oddělení provincie.

Jmenuji se Matthew Ma. Do severozápadní africké provincie Tovaryšstva Ježíšova jsem vstoupil v roce 2001. Jsem Nigerijec a právě jsem promoval na Saint Louis University v americkém Missouri.


Zdroj/Foto: Jesuits in Europe.

(aro)


 odeslat článek     vytisknout článek



Související články
16.9.2024 Vietnamská jezuitská provincie má dost povolání
15.9.2024 Víkend pro zájemce o jezuitský řád
27.8.2024 Mezinárodní noviciát v Birminghamu
7.8.2024 Jezuitští bratři z Evropy se setkali v Maďarsku
6.8.2024 Bůh má jiná měřítka



Náš tip





Úmysly Apoštolátu modlitby

Úmysl papeže
Za společně sdílené poslání
Modleme se, aby si církev nadále všestranně osvojovala synodální způsob života vyznačující se společnou odpovědností za růst spolupráce, jednoty a poslání sdíleného mezi kněžími, řeholníky a laiky.

Národní úmysl
Za synodu o synodalitě
Modleme se, aby setkání synody v Římě prospělo církvi po celé planetě.

více »

Nejbližší duchovní akce

Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro manžele


Kněžské exercicie


Duchovní obnova pro všechny


více »

Kalendárium

Památka bl. Dominika Collinse

Památka sv. Alfonse Rodrígueze


JESUIT.CZ © 2006 Česká provincie Tovaryšstva Ježíšova, Ječná 2, 120 00 Praha 2   webmaster: Tomáš Novák   design: Jozef Murin, Lukáš Kratochvil